• ремонт квартир Днепропетровск
 • автономное отопление днепропетровск
 • электрическое отопление днепропетровск
 • ремонт офисов днепропетровск
 • ремонт домов днепропетровск
 • монтаж гипсокартона Днепропетровск
 • алмазное сверление Днепропетровск
 • алмазная резка Днепропетровск
 • алмазное сверление Днепропетровск
 • Minden szentnek 2.

  2014. február 11.
  Megyünk a FeHoVára!
  Kedves Mindenki! Sikerült összehozni és megyünk a mi is a FeHoVára, amire kicsit készültünk is.

   Ez azt jelenti, hogy lesz pár új festésű, színezésű kanál, szigorúan kis szériában:) Persze meg kell nézni őket, mert úgy az igazi, elöljáróban annyit, hogy sokan érdeklődtek ezüst pikkelyes kanalak után, hogy nem tudnánk-e? Nos sokáig nem tudtunk, de most meg már jelentem tudunk, kétfélét is! Úgyhogy, a viszont látásra!

  2013. november 11.
  A vak is látja
  A fogás számomra több szempontból is rendkívüli. Egyrészt a halacska harmadik dobásra érkezett finom koppintással...

  ... aztán fárasztás közben észrevettem a szájbilincset. Merítés után pedig azt is, hogy fél szemére vak. Szájbilincses félvak csukát még nem fogtam. Külön öröm, hogy egy új színű Lutrára érkezett. Horog- és bilincsszabadítás után mehetett vissza a Tisza-tóba, mert össze kell még szednie magát, 72 centi volt, de nem érte el a három kilót.

  2013. november 06.
  Előkék és tartozékaik
  Kicsit kalandoztunk az előkék világában is, és rátaláltunk erre: Titanium Tooth Proof. Kipróbáltuk, és jó volt. Tetszik. Használni is fogjuk, annyira, hogy a webshopban is kapható. Méregdrága az igaz, de egy tekercs egy szezonra, vagy akár többre is, elég. Az idétlen reklámszöveg pedig a továbbiakban olvasható:)

  Újdonság Magyarországon az American Fishing Wire cég legjobb harapásbiztos előkéje!
  Emelje magasabb szintre a horgászatban elért sikereit a Titanium Tooth Proof Leader Wire-rel. Ez a forradalmian új, titániumötvözetből készült előke nem ugrik össze és nem törik meg. Rugalmasságának köszönhetően mindig visszanyeri eredeti alakját. A speciális füstfekete színnek köszönhetően még tiszta, átlátszó vízben sem zavarja a ragadozókat. A létező legnagyobb biztonságot nyújtja a csukafogak ellen. Clinch- és Allbright-csomóval is köthető, de a legegyszerűbben krimpeléssel használhatjuk.
  Made in USA! négy méretben - 0,2, 0,32 0,38 0,435 mm - kapható. A szakítószilárdság sorrendben 4,5 9,1 13,6 és 18 kilogramm. A két vékonyabbhoz 0,6-es, a két vastagabbhoz 0,85 mm-es krimpelőhüvely ajánlott.
  4,6 méteres kiszerelésben kapható.
  Azokhoz a drótelőkékhez, amelyeket nem vagy csak nehezen lehet kötni a krimpelés a legegyszerűbb és legbiztosabb rögzítési mód.

  2013. október 10.
  Lila ribanc!
  Ezt kiáltotta Balázs, amikor egy balin olyat odavágott a szokatlan színű kanálnak, hogy majdnem kicsavarodott a bot a kezéből.

   Persze nem akadt. Kanál ki, majd vissza, és a „Rázzad a feneked, rázzad!” mantrák között, ahol persze az alfelet Balázs kicsit dögösebben nevezte nevén, érkezett megint egy jó rávágás. Persze ez sem akadt. Így lett a lila ribanc első hala, ez a kis csuka.

  2013. április 08.
  Szezonnyitás
  Ha lassan is de kezd indulgatni a szezon. Sajnos ezt a csukát sem én fogtam, hanem Gergő barátom...

   ...aki az elmúlt hétvégét volt szerencsés vízen tölteni. Három csukát abszolvált, egyet ezüstfehér, már oxidálódásnak indult Lutrával (51 cm), vasárnap kettőt két dobásból, egy 46-ost és egy 58-ast, ugyanarról a helyről.

  2013. január 02.
  Karácsonyi csuka
  Igen, igazi karácsonyi csuka volt és 120 centiméter, az ünnep másnapján esett, a súlya pedig nem is igazán érdekel.

  Gili fogta, egész napos enyhe esősben, szélcsendes időben egy kétméteres átlagmélységű tavon. A csali feketepikkelyes, 13 grammos Lutra volt, a küzdelem pedig bő negyed óráig tartott. De ez csak hab volt a tortán, mert – Gili levele alapján – ezt megelőzte egy 85-ös csukácska is, első dobásra, ami egy 11-es ezüstfehér Lutrát vett le. A cimborája pedig két 90-es formát zsákmányolt, szintén feketepikkelyessel. Azt hiszem túl jó napjuk volt - de azért jár nekik a gratuláció.

  Boldog új évet mindenkinek!

  (Még nekik is:)

   

   

  2012. december 04.
  Vagy újra töltve, vagy vízkereszt, vagy amit akartok, de ezt: http://atyafipeca.wordpress.com/2012/11/28/otto-bacsi-villanto-2/ mindenkinek el kell olvasni

  Mindenki épülésére. Figyelem, fontos! A lényeg most nem a kanalakon van, hanem azon túl, talán még a nyúlon is túl, vagy legalábbis mellette.

  2012. november 26.
  ...maga felé hajlik a keze. Nekem is, pedig én aztán nem vagyok szent, sőt: http://atyafipeca.wordpress.com/2012/11/26/otto-bacsi-villanto/#more-9955

  És akkor még egyszer: http://atyafipeca.wordpress.com/2012/11/26/otto-bacsi-villanto/#more-9955

  Mert ebből most egy darabig nem elég, mert szép, és jó és főleg mert tetszik.

  2012. november 08.
  80-as csuka Lutrával
  Az egyik barátom, miután mindenféle egyéb műcsalival ledobálta a pályát, a végén csak feltett egy kanalat. Egy Lutrát. És ez lett az eredménye:)

  A hal az első dobásra leverte a kanalat és amint látható szépen torokra is vette. Szerencsére az akadás nem volt vészes, így pár fotó és viszlát.

  2012. november 08.
  Mi is megyünk a Horgászshowra
  És ha már ott leszünk, viszünk kanalakat is. És persze mindenkit szeretettel várunk!

  És lesz egy kis teszt is, hogan mozognak a kanalak és hogyan is mutatnak a vízen a színek.

  2012. november 05.
  Varsapusztítás
  Pataki, vagy ha jobban tetszik csatornás cserkelő pecán voltunk, és a fiam egyszer csak elakadt. Nagyon nem tudta megmozdítani az akadót, de amikor ráemeltem megindult és fel is jött ez gyönyörű házi barkacsolású varsa.

  A sodrás erősen tolta, a fonott se bírta, így a zsinór szépen elpattan. Szerencsére azonnal lesüllyedt és egy rendesebb bottal sikerült partra segíteni. Ott szépen még melegében felaprítottuk, majd hazavittük és az egészet szépen jól kidobtuk. Két szákból, és darab régi hálóból, egy bojlis ólomból és némi madzagból tákolták össze. De a 13-as bronz Kele kihozta ezt is. Szerencsére hal nem volt benne.

  2012. október 18.
  Érdekességképpen – vörösszárnyú Lutrával
  Kuriózumnak számító fogás képével ajándékozott meg bennünket Norbi, aki gyönyörű vörösszárnyú keszeget fogott egy pillekönnyű Lutrával...

  ...ahogy a képeken is látszik, szegény vörösszárnyú nem tudta bedörgölni a horgot – de hát ugye, hogy megy be az a nagy elefánt az oroszlán barlangjába? – hát egy keszeg esetében így –, viszont Norbi elmondása szerint többször is nekirongyolt a kanálnak, rendesen ütötte, mígnem odaragadt. Itt is és még egyszer, köszönjük a fényképet!

  2012. október 09.
  Hatalmas csuka Kelével!
  Hatalmas, 92 centis csukát fogott - hát persze, írhatnám, hogy egy szerencsés horgász, de nem, írom, írom helyette, hogy egy „disznó” mázlista:). A csali 11 grammos Kele volt...

  ... Balázs cimborájával pattant csónakba a hétvégén és szórtak is mindenféle műcsalit, főleg jerkeket, meg mindenféle rángatós vackokat, de azokat nem igazán díjazták a csukák. Aztán a már ledobott pályákat ledobták kanalakkal is. És akkor megmozdultak a hínármezők, megelevenedtek a hínárlyukak, életre kelt a víz és sírtak a fékek és hajlottak a botok. A kanalakra rámozdultak a csuxok. A Lutrát is csipegették, de most az igazi ász a Kele volt. Több jó hal is kézbe került, a legszebb egy 92 centiméteres 8 kiló 16 dekás gyönyörűség volt. Balázs elmondása szerint erőszakos volt a kapása, bevágás után lent maradt a hal, és szerencséje volt hogy a nem a nádba ugrott, hanem a nyílt víz felé vette az irányt. A fárasztás 10-15 percig tartott. A mellékelt képet elkértem – remélem kapok majd többet is –, jól látható, ahogy torokra szívta a kanalat. A halnak és Balázsnak is szerencséje volt, mert nem fogott húst a horog, az öble kéredzkedett rá egy szilványra, az tartotta a halat. Aki így egy csepp vérveszteség nélkül, kifáradva ugyan, de megúszta a kalandot, mert persze ugye CR. Aki ügyes a facebookon megtekintheti mekkora is volt a hal teljes egészében.

  2012. szeptember 30.
  Megújult a webshopunk!
  Örömmel tudatjuk, hogy megújult a webshopunk. Mivel egyre több szín- és méretkombinációban kaphatók Ottó Bácsi villantói, elérkezett az idő, hogy egy átláthatóbb struktúrában szembesüljetek a választékkal.

  A webshopban ezentúl táblázatos elrendezésben válogathattok kedvetekre a kanalakból. Nemsokára új műcsalik is érkeznek...